Naslovna AKTUELNO Promovisana knjiga “Zapisano je u krvi” (VIDEO)

Promovisana knjiga “Zapisano je u krvi” (VIDEO)


U organizaciji JU Javna biblioteka Lukavac sinoć je promovisana knjiga  “Zapisano je u krvi”, autora Daria Blagojevića iz Lukavca.

 

Roman „Zapisano je u krvi“, je prvijenac  autora  kroz čiji tekst  se prožima ljubavna priča između likova, dramatični odnosi u porodici i među ljudima općenito. Isprepliću se laži, ljubomora i osveta kao motivi za ubojstva koja se dešavaju, a specifičnost istog,  prema riječima Blagojevića ogleda se u tome što se radnja dešava u Americi, tačnije Njujorku.

 

Roman pokazuje autorovo veliko poznavanje žanra detektivskih romana na čemu se temelje, ali i iznenađujuće poznavanje medicine, odnosno patologije, gdje u prvi plan stravlja patologa.

 

Dario Blagojević rođen je 18.juna 2003 .godine u Tuzli .Osnovnu školu završio je u Lukavcu. U trećem razredu osnovne škole započelo je njegovo bavljenje pisanjem. Od pismenih  vježbi kojima su se mnogi nastravnici čudili pa do njegove prve zbirke priča za djecu pod nazivom “Zlatni zdenac” koja nikada nije objavljena, roman “Zapisano je krvi “ je njegov prvi triler kojeg je napisao sa samo 15 godina.

 

Preporučujemo video prilog Subhije Sivčević:

 

 

(RTV Lukavac)