Naslovna AKTUELNO Prvomajski uranak u Lukavcu

Prvomajski uranak u LukavcuGrađane i građanke Mostara jutros je probudio tradicionalni prvomajski uranak.

 

Povodom prvog maja Međunarodnog praznika rada Općinska organizacija SDP BiH Lukavac jutros je organizovala tradicionalni Prvomajski uranak kojem su prisustvovali građani općine Lukavac.

 

Uz kafu, čaj i simboličnu podjelu crvenih karanfila kao simbola radničke borbe obilježen, praznik rada, radničke borbe, solidarnosti, poštovanja dostojanstva rada i radnika, borbe za radnička i ljudska prava, kao i socijalnih i ekonomskih uspjeha radničke klase i sindikalnog pokreta

 

-Danas oni koji baštine da kažemo tradicije radnike socijaldemokratije, i tradicije 1. maja ne samo članovi SDP-a nego građani i članovi drugih stranaka partija imali su danas priliku da se druzimo tim povodom da razmjenimo poneku riječ da čujemo dobru muziku. U pola sedam smo poranili, nikome to nije bilo teško i pored ovog lošeg vremena bilo nas je zavidan broj, kazao je Edin Delić, načelink Općine Lukavac za RTV Lukavac.

 

-Ja ovu priliku koristim da našim sugrađanima uputim čestitku povodom 1. maja, praznika rada to je naš praznik nemojte se stiditi iako se organizuju protesti treba protestvovati, ali nemojte se stiditi da obilježite to u krugu potodice jer to je naša tradicija, kazao je načelink Edin Delić.