Naslovna AKTUELNO Rad Centra za intervenciju Mali svijet prepoznali u Rotary clubu iz Minhena

Rad Centra za intervenciju Mali svijet prepoznali u Rotary clubu iz MinhenaKako je za rad sa djecom sa teškoćama u razvoju neophodna odgovarajuća i savremena oprema, Centru za intervenciju Mali svijet Lukavac svaka pomoć je dobro došla, njihov rad prepoznao je Rotary club iz Minhena koji im je nedavno donirao jedanu vrijedanu donaciju.

 

Udruženje Mali Svijet iz Lukavca većnekoliko godina svojim radom nastoji pomoći djeci sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama, a zbog specifičnosti usluga koje Centar za ranu intervenciju Mali svijet želi pružati a nakon što je od strane općine Lukavac i MZ Bistarac Donji dobio na korištenje prostorije područne škole u ovoj MZ , a koje su zahvaljujući donacijama opremljene i prilagođene za rad sa djecom neophodno je obezbijedivati i adekvatnu opremu za rad centra.

 

Kako Centar nije u mogućnosti sam isti obezbjediti prinuđeni su aplicirati na određene projekte ili se obraćati donatorima organizacijama kako bi se radilo sa savremenom opremom. Istina kako ističu iz ovoga Centra postoje i oni koji su prepoznali njihov rad. Naime nedavno je ovom centru od strane Rotary cluba Soln iz Minhena doniran neophodni aparat a zahvaljujući uspostavljenoj saradnji ovoga kluba sa općinom Lukavac.

 

Centar Mali svijet nema stalne izvore finansiranja ali njihov rad pomažu mnogi saradnici ,a dio sredstva se obezbjeđuje apliciranjem na određene projekte, a kako je istakao načelnik općine Lukavac Edin Delić u narednom periosu pokrenut će inicijativu da ovaj Centar u punom kapacitetu uđe u sistem zdravstvene zaštite na odgovarajući način jer je sve veći broj porodica koje se susreću sa problemima u razvoju djece. Mali svijet svakako zaslužuje da se istom pruži posebna pažnja pomoć i podrška.