Naslovna AKTUELNO Počinju radovi na mostu u Modracu

Počinju radovi na mostu u Modracu

Radovi na rekonstrukciji mosta na rijeci Spreči u Modracu, koji su prvobitno najavljeni za 18. juni, ali su odgođeni zbog vremenskih neprilika, počinju u ponedjeljak 02. jula 2018. godine.

 

Izvođači radova iz kompanije “Roading” Gračanica sačekali su nekoliko dana od prvobitnog termina kako bi se vremenski uslovi poboljšali, tako da izvođenje radova zvanično počinje u ponedjeljak 02. jula 2018. godine, čime počinje i totalna obustava saobraćaja u trajanju od 30 dana.


Most će biti značajno proširen, a predviđena je i sanacija konzolnih nosača čeličnim lamelama, uz gradnju dvije pješačke staze od bruto širine 2×80 cm.

 

Inače, ovaj most je, zbog svoje neadekvatnosti, decenijama predstavljao „usko grlo“ na regionalnoj cesti R-471 Lukavac-Vijenac-Banovići, a njegova sanacija će se odvijati pod pokroviteljstvom Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

 

-Ovo je generacijski projekat i riješit će problem križanja i kretanja pješaka na jednoj od najprometnijih dionica na području Lukavca. Uložili smo mnogo energije da se ova investicija desi, a maksimalno očekivano vrijeme trajanja radova je mjesec dana. Radovi uvijek stvaraju teškoce građanima zbog zastoja, smetnji u kretanju i slično. Tako će biti i ovaj put. Na žalost kolovoz i most se ne mogu raditi u vrijeme odvijanja saobraćaja, izjavio je za RTV Lukavac  načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

Tokom izvođenja radova, u periodu od 30 dana, saobraćaj će biti u potpunosti obustavljen, a alternativni pravac za motorna vozila je Modrac-Tabaci-Koksara, dok je za teretna Mosorovac-Puračić-M-4.