Naslovna AKTUELNO Raspisan Javni poziv za sredstva po Programu podizanja kvalitete turističke ponude TK

Raspisan Javni poziv za sredstva po Programu podizanja kvalitete turističke ponude TKVoditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava na osnovu Programa podizanja kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona za 2019/20. godinu.

 

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Tuzlanskog kantona za projekte koji imaju uticaj na podizanje kvalitete turističke ponude na području Tuzlanskog kantona, sadržano u Planu i programu rada i Finansijkom planu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

 

Sredstva će biti dodjeljivana kroz tri programa:

 

  1. sufinansiranje projekata za unapređenje turističke infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone u iznosu od 20.000 KM,
  2. sufinansiranje programa Izrade i realizacije projekata/programa koji će obezbijediti dovođenje turista na područje Tuzlanskog kantona, objedinjavanje ukupne turističke ponude i unapređenje turističkog imidžaTuzlanskog kantona u ukupnom iznosu od 10.000 KM,
  3. sufinansiranje Programa podrške u organizaciji značajnih turističkih, kulturno-sportskih i drugih manifestacija, podrške medijimau smislu promocije i izrade promotivnog materijla ( video, foto i dr. produkcija ); u ukupnom iznosu od 20.000 KM.

 

Detalje možete pročitati  OVDJE.