Naslovna AKTUELNO Raspisan Javni poziv za stipendiranje, nabavku udžbenika i školskog pribora učenicima iz...

Raspisan Javni poziv za stipendiranje, nabavku udžbenika i školskog pribora učenicima iz romske populacije (VIDEO)


I  ove godine Općina Lukavac dodjelit će stipendije i sredstva učencima osnovnih i srednjih škola iz romske populacije u školskoj 2020./2021. Godine.

 

 

Tom prilikom Općinski načelnik raspisao je  Javni poziv kojim su  predviđena  sredstva za  19 stipendija i za nabavku udžbenika i školskog pribora za sedam učenika iz romske populacije koji imaju prebivalište na području općine Lukavac

 

 

 

Stipendije se dodjeljuju za jednu školsku godinu i bit će isplaćena za devet mjeseci  za školsku  2021./2022. godine. Visina mjesečne stipendije za učenike i učenike  uspješne sportiste iznosi  50 KM po jednom učeniku, odnosno učeniku sportisti, a za nabavku udžbenika i školskog pribora dodjelit će po jednom učeniku sredstva u iznosu od 200 KM i bit će isplaćena jednokratno.

 

 

Uz zahtjev za dodjelu stipendija ili nabavku udženika i školskog pribora kandidati su dužni priložiti neophodnu dokumentaciju orginal ili ovjerenu kopiju, a potom slati na adresu Općina Lukavac – Općinski načelnik Komisija za dodjelu stipendija, nabavku udžbenika i školskog pribora“ Trg slobode br. 1, 75300 Lukavac Ili lično u šalter sali Općine Lukavac, svakim radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.

 

 

Općinska komisija izvršit će bodovanje kandidata i utvrditi privremenu rang listu na koju se može podnijeti prigovor Općinskom načelniku u roku od osam dana od dana objavljivanja iste.

 

Detaljnije u video prilogu Edine Husović