Naslovna AKTUELNO Raspisan konkurs za novinarsku nagradu ”Nino Ćatić”

Raspisan konkurs za novinarsku nagradu ”Nino Ćatić”

Udruženje ”Biti novinar” uz visoko pokroviteljstvo člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, podršku Federalne televizije, Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici, Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, te saglasnost majke Nine Ćatića, Hajre Ćatić, po drugi put raspisuje KONKURS  za dodjelu novinarske nagrade “Nino Ćatić”.

Prijaviti se mogu novinarke i novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i regiona koje/i su u proteklom periodu izvještavali o događanjima u i oko Srebrenice, a o temi ”Negiranje genocida – nastavak zločina. ”

Nagrade će biti dodijeljene u sljedećim kategorijama:

Radijski izvještaj – plaketa i novčana nagrada

Televizijski prilog (trajanje do šest minuta) – plaketa i novčana nagrada

Pisani tekst (novine, web) – plaketa i novčana nagrada

Blog/vlog – plaketa i novčana nagrada

Fotografija – plaketa i novčana nagrada

U kategoriji ”Blog/vlog” prijaviti se, osim novinara, mogu i svi građani BiH koji imaju izražen talenat za pisanje/snimanje.

O dobitnicima novinarske nagrade ”Nino Ćatić” odlučivat će novinari koji su svojim dugogodišnjim radom objektivno i profesionalno izvještavali o Srebrenici i genocidu nad Bošnjacima, a to su: Almasa Hadžić, Salih Brkić, Marko Divković i Marinko Sekulić.