Naslovna AKTUELNO Raspisan poziv za sredstva iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje (VIDEO)

Raspisan poziv za sredstva iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje (VIDEO)

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona objavilo je treći javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje. Sredstva u ukupnom iznosu od 3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

 

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne stariji od 2 godine predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu aplicirati za podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci. 

Sve predložene aplikacije biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.
Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na www.c2c.ba biće uzete u razmatranje, dok se štampane aplikacije ili aplikacije dostavljene mail-om neće razmatrati.

 

Rok za podnošenje aplikacija je 17. decembar 2018. godine