Naslovna AKTUELNO RK Lukavac: Danas počinje “Lukavac open”

RK Lukavac: Danas počinje “Lukavac open”

Povodom dana općine Lukavac rukometni klub Lukavac  organizuje turnir pod nazivom „Lukavac open 2018“. Prvi turnir ovakave vrste   održava se   danas  09. Septembra u Lukavačkoj sportskoj dvorani.

 

Pored domaćina na turnru učestvuju još tri kluba premijerligaš Konjuh iz Živinica,federalni prvoligaš Čelik iz Zenice, te član prve lige RS RK Teslić. 

Mevludin Osmić, Predsjednik RK Lukavac  naglasio je da je sve u organizacionom smislu  spremno za početak turnira te da očekuje da će RK Lukavac igrati finale.

 

RK Lukavac je član prve federalne rukometne lige i pred početak nove sezone je iskazao ambicije da se plasira među 5 najboljih ekipa na kraju prvenstva, jer su u klubu svjesni da u ovom momentu to je maksimu za Lukavačkog proligaša   kazao je kapiten Iljazagić.

 

Prema ranije utvđenom rasppredu u  11 sati je prva utakmica turnira u kojoj se sastaju Lukavac i Teslić,  u 13 sati je druga utakmica ,nakon koje će u 16 sati uslijediti svečana ceremonija otvaranja turnira.

 

Pozivaju se ljubitelji rukometa da dođu danas  u sportsku dvoranu Lukavac i podrže naše rukometaše. Cijena  cjelodnevna karte za turnir je 2 KM.