Naslovna AKTUELNO Ronioci iz Lukavca boravili na edukaciji u Puli

Ronioci iz Lukavca boravili na edukaciji u Puli


Tokom proteklog martovskog vikenda ronioci iz Lukavca boravili su na obuci u Ronilačkom centru Pula, koji je izmedju ostalog specijalizovan i za ronjenja osoba sa invaliditetom.

 

“Cilj ovog projekta je usavršavanje naših članova i unapređenje metodologije rada sa ovom populacijom, a u cilju što bržeg usvajanja znanja i vještina neophodnih za ronjenje. Dio obuke se odnosio i na usavršavanje naših takmičara u podvodnoj fotografiji.

 

Kompletnu obuku je vodio Branislav Danevski instuktor sa najvišim znanjem u ovoj oblasti, i kompletna obuka i ronjenja su bila gratis za naše članove, na čemu mu se neizmjerno zahvaljujemo.

 

Projektne troškove je pokrila Općina Lukavac i ovim putem se zahvaljujemo Službi za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti koja je prepoznala aktivnosti i trud koji ulažemo na poboljšanju kvalitete življenja ove populacije. Stečena iskustva će nam omogućiti postizanje boljih rezultata na međunarodnim takmičenjima u podvodnoj fotografiji”, poručili su iz organizacije “Eko ronjenje” Lukavac.

 

(RTV Lukavac)