Naslovna AKTUELNO RTV Lukavac osuđuje pritiske sindikata GIKIL-a na novinare

RTV Lukavac osuđuje pritiske sindikata GIKIL-a na novinare

Menadžement JU RTV Lukavac najoštrije osuđuje ponašanje jednog od članova sindikata kompanije GIKIL koji  je upravo napao našeg reportera i snimatelja koji su radili svoj posao tokom posjete današnjem sastanku u ovoj kompaniji.

 

Uprkos činjenici da je JU RTV Lukavac jedina medijska kuća koja je bila na sastanku i po kazna koji put izvjestila o problematici vezano za GIKIL to nije smetalo članu sindikata da napadne našu TV ekipu. 

“Napadi na naše novinare postaju, nažalost, sve češća pojava. I to upravo kada se bave slučajevima koji su već odavno trebali biti riješeni od strane institucija. Bilo koja vrsta pritiska  ne smije se tolerisati i očekujemo od svih nadležnih da odrade svoj posao u ovoj i drugim sličnim situacijama. A mi nećemo posustati u obavljanju novinarskog posla“, poručuju iz menadžementa  JU RTV Lukavac.

 

“Svima mora postati jasno da se osobe koje prijete ili napadnu novinara koji obavlja svoj posao po službenoj dužnosti  mogu biti  kažnjenji  zatvorskom kaznom od 6 mjeseci do 5 godina zatvora! I budući da napadi na novinare RTV Lukavac postaju sve češći  poručujemo  da ćemo ustrajati u obavljaju svog posla, ali isto tako ćemo se  potruditi da oni koji se to usude učiniti, napasti bilo verbalno bilo fizički novinare, pokušati ih spriječiti u otkrivanju istine i informisanja javnosti ili onemogućiti ih u služenju javnom dobru, učiniti sve kako bi bili ekspresno i primjereno kažnjeni zbog toga“, poručuju iz menadžementa JU RTV Lukavac.

 

(RTV Lukavac)