Naslovna AKTUELNO RTV Lukavac u subotu organizuje veliku rođendansku zabavu za djecu (VIDEO)

RTV Lukavac u subotu organizuje veliku rođendansku zabavu za djecu (VIDEO)

Manifestacijom“ Osmjeh se vratio u grad“ JU RTV Lukavac  započet će aktivnosti na obilježavanju tridesete godišnjice postojanja.

 

Brojnim događajima i aktivnostima tokom 2022. godine, JU RTV Lukavac slavi veliki jubilej jednog od najznačajnijih  lokalnih medija na našem području. Od svog osnivanja u ratnim uslovima do danas, misija je bila pružiti tačne, provjerene informacije i biti u službi građana.


 

Već naredne subote, 21. maja, održava se rođendanska zabava za djecu Lukavca pod nazivom “Osmjeh se vratio u grad“.

 

U 16,00 sati će započeti defile gradskim ulicama, a od 17,00 sati zabava na platou Centra za kulturu Lukavac.

 

Programom su predviđene i igre bez granica, bogat kulturni i zabavni program, uz prezentaciju nekoliko sportskih klubova, plesnih  i folklornih grupa, dječijeg hora, volontera CK/K Lukavac, ali i vijesnika proljeća RTV Lukavac. Mališani će se družiti i sa profesionalnim animatorskim timom, lutkama i klovnovima sve do 20,00 sati.

 

 

Pored Grada Lukavac i Turističke zajednice grada Lukavac kao pokroviteljelja, manifestacija će realizovana i uz podršku prijatelja RTV Lukava: GIKIL-a, Sportskog Saveza Grada Lukavac, King doo Lukavac, Papago doo Lukavac, BBCC, Restorana Mama Mia i Trgovinske radnje Ema u Lukavcu.

 

Centralni događaj su izložba i svečana akademija, koji će biti održani 27. maja u večernjim satima.

 

Više saznajte u video prilogu Edine Husović:

 

(RTV Lukavac)