Naslovna AKTUELNO Rukometni savez BiH zatražio odgodu mečeva protiv Njemačke i Austrije

Rukometni savez BiH zatražio odgodu mečeva protiv Njemačke i Austrije


Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a nakon toga od EHF-a i odgodu meča 2. kola kvalifikacija protiv Austrije.

 

 

 

 

 

“Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji. Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret s pomenutim igračima koji su zaraženi”, saopćeno je iz Saveza.

 

 

 

 

 

Reprezentacija BiH na ovom okupljanju nije obavila nijedan trening i kako sada stvari stoje bit će nemoguće da se obavi ijedan.

 

 

 

 

 

“Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a reprezentativci BiH će u vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke. S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije”, navodi se.