Naslovna AKTUELNO Sajam ‘LIST 2019 Lukavac’ predstavljen u Turističkoj organizaciji Srbije

Sajam ‘LIST 2019 Lukavac’ predstavljen u Turističkoj organizaciji Srbije

Direktorici Turističke organizacije Srbije Mariji Labović predstavljen je Sajam turizma i ekologije LIST 2019 Lukavac. Tokom sastanka u Beogradu, kojem su prisustvovali Aziz Čačković, predsjednik Organizacionog Odbora sajma “LIST” Lukavac i Miralem Mešković direktor ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, razgovaralo se i o mogućnostima zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

 

Ono što je aktuelno i što predstavlja jednu od važnijih aktivnosti Turističke organizacije Srbije i direktorice Labović, jesu uspostavljanje saradnje u Kini, zemljama Skandinavije, Turskoj. U narednom periodu, predloženo je na sastanku, može se zajedničkim djelovanjem, aktivnostima, kvalitetnom saradnjom, dovesti do realizacije određenih projekata i poslova koji bi bili od obostranog interesa, i za Srbiju i za Tuzlanski kanton. Razgovaralo se na ovome veoma važnom sastanku u Beogradu i o zajedničkim aplikacijama prema EU sa projektima prekogranične saradnje.

 

Direktorica Labović je podržala prijedloge za saradnju i predložila da se prvi dogovori u tom smislu konkretizuju na Beogradskom sajmu turizma u februaru 2019.godine.