Naslovna AKTUELNO Savez općina i gradova FBiH naredne sedmice o pripadnosti javnih prihoda lokalnim...

Savez općina i gradova FBiH naredne sedmice o pripadnosti javnih prihoda lokalnim zajednicamaDeseta sjednica Skupštine Saveza općina i gradova FBiH bit će održana u srijedu 26. Juna u Neumu.

 

Sjednici će prisustvovati načelnici i gradonačelnici s područja Federacije Bosne i Hercegovine, a na njoj je planirano potpisivanje sporazuma o saradnji između Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Saveza općina i gradova FBiH.

 

Potpisnici su saglasni da Savez općina i gradova Federacije BiH ostvaruje aktivnu ulogu u predlaganju zakonskih i drugih akata radnim tijelima i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

 

Inače, centralna tema ovogodišnje Skupštine je predstavljanje Analize pripadnosti javnih prihoda jedinicama lokalne samouprave u FBiH.

 

Također, direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin podnijet će Izvještaj o radu Saveza za prethodni period.

 

Sjednici će prisustvovati i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Elvir Karajbić, predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Irfan Čengić te predstavnici međunarodnih agencija i partnerskih organizacija iz oblasti lokalne samouprave, najavili su organizatori.