Naslovna AKTUELNO Selektor Petev: Da je pred savez došlo 10.000 ljudi, zamislio bih se

Selektor Petev: Da je pred savez došlo 10.000 ljudi, zamislio bih se


Petev je potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja na još dvije, a na svojoj prvoj konferenciji za medije na novom poslu je istakao kako nije vidio grupu navijača koji su došli ispred zgrade saveza.

“Da je bilo 10.000 ljudi ispred zgrade na protestu, zamislio bih se. Nisam ih vidio i ne znam koliko ih je bilo, ali ja znam šta radim. Pustite me da radim i ocijenite me po rezultatima. Znam da ima onih koji su protiv mene, ali ja vjerujem u sebe i sve ću učiniti da napravimo dobar rezultat. Ako rezultati ne budu dobri, preuzet ću odgovornost”, poručio je Petev.

“Ja imam svoje ‘ja’ i znam kolika mi je odgovornost. BiH ima veoma kvalitetne igrače i siguran sam da ćemo imati rezultate. Atmosfera je najbitnija, grupa je nezgodna ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat”, poručio je Petev.

 

 

 

 

Bugarski trener je dodao i da prati igre reprezentativaca, te je otkrio i kriterij koji će koristiti pri odabiru igrača.

 

 

 

 

“Ja imam svoje principe. Igrači koji ne igraju u svojim klubovima po mjesec dana neće igrati ni u reprezentaciji. Džeko i Pjanić su izuzetak iz tog pravila jer su nivo iznad ostalih igrača”, rekao je Petev koji je dodao da će pratiti utakmice Premijer lige BiH.

 

 

 

 

Petev je istakao i kako mu je velika čast voditi Zmajeve, te da je silno motivisan pred izazove koji slijede.