Naslovna AKTUELNO Sindikat PPDIVUT BiH traži zatvaranje trgovina subotom i nedjeljom

Sindikat PPDIVUT BiH traži zatvaranje trgovina subotom i nedjeljom

Sindikat PPDIVUT BiH traži da se radno vrijeme skrati do 18.00 sati, da se trgovine zatvore subotom i nedjeljom

Samostalni Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH (PPDIVUT BiH) traži hitno od poslodavaca da poduzmu odgovarajuće mjere u cilju zaštiti radnika i stvaranja uvjeta za rad.

 


S obzirom na novo nastalu situaciju izazvanu koronavirusom u BiH i uvođenjem neophodnih mjera, kao što je jedna od njih i ukidanje javnog gradskog prijevoza, radnici, članovi Sindikata PPDIVUT BiH traže da se poduzme određene mjere u cilju njihove zaštite, saopćeno je iz ovog Sindikata.

 

Sindikat PPDIVUT BiH traži da se radno vrijeme skrati do 18.00 sati, da se trgovine zatvore subotom i nedjeljom, da se obezbijedi veća zaštita radnika kod obezbjeđivanja rukavica, maski i dezinfekcionih sredstava, te da se rednicima osigura dolazak na posao i povratak s posla.

 

Ukoliko se navedeno ne može osigurati, Sindikat PPDIVUT BiH predlaže da se sve trgovine zatvore na 15 dana, u suprotnom na sceni je potpuna dehumanizacija radnika u ovoj oblasti.

 

Sindikat PPDIVUT BiH poziva sve građane da se u potpunosti pridržavaju preporuka, mjera i uredbi od nadležnih organa u BiH.