Naslovna AKTUELNO ŠK “Mladost- Imel ” Gnojnica održao godišnju press konferenciju

ŠK “Mladost- Imel ” Gnojnica održao godišnju press konferenciju

ŠK Mladost Imel iz Gnojnice je član prve A šahovske lige FBiH, a na prvenstvu ovog ranga takmičenja osvojeno je ove godine treće mjesto.

 

Inače, nakon kratkog zatišja u radu, takmičenju i ostvarivanju određenih rezultata u predhodnih nekoliko godina, u 2020. i 2021. godini ŠK Mladost Imel Gnojnica je uspio napraviti iskorak u radu. Bliži se kraj godine pa se tako u ovom klubu sumiraju rezultati koji su predstavljeni na redovnoj godišnjoj press konferenciji.


 

Uz nadu da će kao stabilan prvoligaš ubrzo ostvariti i plasman u premijer ligu BiH u ovom klubu su uputili zahvalnost za podršku u radu: gradonačelniku Edinu Deliću, sportskom savezu grada Lukavac, kompaniji Imel, vijeću MZ Gnojnica te mnogim drugim donatorima kao što je Bekrija Kurahović Gnojničanin koji trenutno živi u Americi.

 

Na kraju press konferencije uručene su zahvalnice pojedincima za pomoć i podršku u radu kluba: Bekriji Kurahoviću, Mulagi Kurahoviću te Enesu Sejdinoviću. Nekada je u TK bilo 24 šahovska kluba, kvalitet i takmičenja su bila na višem nivou.

 

Danas na području TK ima šest klubova a ŠK Mladost Imel iz Gnojnice je jedini klub na području grada Lukavac.

 

https://youtu.be/1zaNE2DrYYM