Naslovna AKTUELNO Skupština TK u srijedu: Opozicija bez dovoljno glasova za smjenu ministra Brkića?!

Skupština TK u srijedu: Opozicija bez dovoljno glasova za smjenu ministra Brkića?!


Poslanici SDP-a uz podršku PDA tražili smjenu aktuelnog ministra unutrašnjih poslova TK Sulejmana Brkića jer ga smatraju otjelovljenjem politizacije policije u ovom kantonu
Skupština TK o smjeni ministra Brkića u srijedu: Opozicija nema dovoljno glasova za smjenu

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona na zahtjev dvanaest poslanika opozicije, uglavnom poslanika SDP-a i PDA, zakazao je za sljedeću srijedu sjednicu hitnog karaktera na kojoj će se razmatrati inicijativa ovih poslanika za smjenu aktuelnog ministra MUP-a Sulejmana Brkića.

Oni su prije nekoliko dana uputili ovu inicijativa iz razloga što, kako su kazali, ministar Brkić predstavlja otjelovljenje politizacije policije, što je dokazao u nekoliko navrata, a prvenstveno u svom insistiranju izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima TK i smjene aktuelnog direktora Uprave policije Dževada Kormana.

Ministar Brkić je ranije Kormana ocijenio negativnom ocjenom, što su poslanici opozicije smatrali nedovoljno argumentovanom i proizvoljnom ocjenom. U svojoj ocjeni ministar je kazao kako direktor Korman nije dolazio u uniformi na posao, kako se drsko ponašao prema njemu i premijeru, ali i to da je direktor za vrijeme svog mandata sebi i odabranima iz Uprave policije povećao plate i do 500 KM.