Naslovna AKTUELNO Slijedi nova promjena vremena

Slijedi nova promjena vremena

U našoj zemlji danas preovladava pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni. Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Poslije podne padavine postepeno prestaju. Vjetar sjeverni s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura je od -1 do 11 stepeni.

 

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na planinama do -13, na jugu od -1 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 4 do 10 stepeni.

 

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne ujutro i prije podne je moguć slab snijeg ili slaba kiša. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -1 do 5 stepeni, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 11.

 

U subotu pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od -7 do 0, na jugu od -1 do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 5 do 11 stepeni.