Naslovna AKTUELNO Sloboda u srijedu protiv FK Krupa

Sloboda u srijedu protiv FK Krupa

U ponedjeljak poslijepodne na stadionu Tušanj održana je konferencija za medija FK “Sloboda” Tuzla povodom utakmice 5. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj će Crveno-crni igrati protiv FK Krupa, a predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba Zlatan Nalić i fudbaler Slobode, Ivan Baraban.

Najprije se obratio šef struke, Zlatan Nalić koji je istakao da njegova ekipa iza sebe ima dvije teške utakmice, a da najteža tek dolazi.

-Prvi put se susrećem sa Krupom, znam da su nezgodan protivnik. Tim koji će im se suprotstaviti bit će dosta izmijenjen, tako da prethodni mečevi neće mnogo značiti. Mi smo hendikepirani izostankom kažnjenih Vasiljevića i Ivetića, rekao je Nalić, koji je iskoristio priliku da  pozove navijače da podrže Slobodu jednako kao protekle subote.


Šef stručnog štaba Slobode istakao je da je analizirao protivnika te sakupio potrebne informacije kako bi se ekipa pripremila za utakmicu.

-Odigrali smo dvije veoma teške utakmice u kojima smo emotivno i fizički ispražnjeni. Obje utakmice odigrali smo gotovo po 100 minuta i obje smo završili s deset igrača, što pokazuje da nam nije bilo nimalo lako.

Ispred igrača se obratio Ivan Baraban, fudbaler koji se Slobodi pridružio prije par mjeseci, a zahvaljujući dobroj igri i velikoj borbenosti na terenu, postao je miljenik publike.

-Šef je rekao dosta,  ja bih dodao jedino da smo subotnjom pobjedom dobili potrebno samopouzdanje. Obećavam da ćemo dati maksimum i da ćemo bez obzira na očigledne probleme koji nas prate u igračkom kadru osvojiti tri boda, rekao je Baraban prisutnim novinarima.

Inače, utakmica 5. kola BHT Premijer lige BiH između FK Sloboda i FK Krupa igra se u srijedu (15.08.2018. godine) na stadionu Tušanj sa početkom u 17:30 sati, a prema Odluci Uprave kluba, ulaz za sve navijače i ljubitelje fudbala je  je besplatan.