Naslovna AKTUELNO Slučaj Dženan Memić: U akciji SIPE uhapšen i policajac Dupovac

Slučaj Dženan Memić: U akciji SIPE uhapšen i policajac Dupovac


Ključna osoba u istrazi smrti mladića Dženana Memića je tadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage Hasan Dupovac koji je prvi razgovarao sa ocem stradalog Murizom Memićem i pritom mu otkrio informacije o stradanju njegovog sina, a koje nisu službeno zabilježene.

On je također nezakonito prisustvovao obdukciji tijela Dženana Memića, a što je i sam priznao.

Ono što mu porodica Memić najviše zamjeri je to što je Alisu Mutap ispitivao zajedno sa njenim roditeljima, iako je punoljetna kao i to da je, kako tvrdi porodica, upravo on pokušao otkupiti automobil za koji je utvrđeno da je bio na mjestu događaja kobne noći u februaru 2016. godine.

 

 

 

“Zna se o čemu se ovdje radi, da ovo ipak jeste ubistvo i ovo pokazuje da se zaista radi o ubistvu, valjalo je ovo dočekati nakon pet godina”, kazao je Muriz Memić.

 

 

 

 

 

Nada se da će jutrošnja hapšenja dati rezultate i u ishodu istrage o smrti njegovog sina.

 

 

 

 

 

“Tužilaštvo je prikupilo sve, imali smo dosta sastanaka s Gordanom Tadić i postupajućim tužiocem, oni imaju sve podatake, i evo došao je i taj dan, da krene to”, naveo je Memić.

 

 

 

 

 

On dodaje kako se nakon pet godina istraga konačno pomakla s mrtve tačke.

 

 

 

 

 

“Ifet Feraget je na početku rekao da će to trajati pet godina, evo vidi se da je tako, mada, trajat će još dugo, ali je ovo za sada ipak veliko, valjalo je doći i do ovdje”, rekao je Memić.

 

 

 

 

 

Na kraju šalje pozdrav bivšoj sarajevskoj tužiteljici Dalidi Burzić poručujući kako je i njoj konačno svanulo loše jutro, a riječ je o tužiteljici koja je dugo radila na slučaju smrti Dženana Memića, a za koju porodica stradalog kaže da je prikrivala istinu i ometala istragu.