Naslovna AKTUELNO Sportisti Edin Džeko, Mirza Teletović i Udruženje Pomozi.ba pomažu oboljelima

Sportisti Edin Džeko, Mirza Teletović i Udruženje Pomozi.ba pomažu oboljelima


Humanitarna organizacija Pomozi.ba i uspješni bh. sportisti i filantropi Edin Džeko i Mirza Teletović udružili su snage u još jednoj humanoj misiji kako bi pomogli mnogobrojnim oboljelim građanima.

 

 

 

 

 

Pokrenuli su trajnu akciju prikupljanja novca za liječenja, lijekove i medicinska pomagala teško oboljelih i socijalno ugroženih osoba pod nazivom “Sportisti za život”.

 

 

 

 

Udruženje Pomozi.ba u tu svrhu otvorilo je poseban račun “fond sportista” na koji će pored Teletovića i Džeke i svi drugi sportisti koji to žele moći uplatiti donacije za pomoć oboljelima.

 

 

 

 

“Svakim danom primamo sve veći broj zahtjeva za pomoć osoba koje same ne mogu priuštiti liječenje koje im je potrebno. Uz pomoć raznih donatora i ljudi velikog srca do sada smo uspijevali odgovoriti na većinu tih apela, ali će sportisti sa ovim fondom značajno doprinijeti da zajedničkim snagama spasimo i poboljšamo mnoge živote”, istakao je osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

 

 

 

 

Dodao je da je otvorenim računom koji će biti korišten samo u ove svrhe također cilj olakšati svim sportistima, koji su i do sada pomagali na različite načine, da upute svoje donacije onim osobama kojima je to najpotrebnije.

 

 

 

 

“Udruženje Pomozi.ba će zapravo biti spona između sportista željnih da učine dobro djelo i onih kojima život i izlječenje ovise o tuđoj pomoći. Donirani novac ćemo direktno prosljeđivati na račune klinika, apoteka i drugih zdravstvenih ustanova. Od srca zahvaljujemo Edinu Džeki i Mirzi Teletoviću. Oni su do sada svojim djelima bezbroj puta pokazali koliki su humanisti, a prvi su se odazvali i sa velikim zadovoljstvom prihvatili i ovu ideju”, kazao je Karalić, izrazivši nadu da će se ovoj priči ubrzo pridružiti i mnoga druga poznata imena iz svijeta sporta.