Naslovna AKTUELNO SSSBiH uputio primjedbe na Prijedlog zakona o zaštiti na radu FBiH

SSSBiH uputio primjedbe na Prijedlog zakona o zaštiti na radu FBiHSavez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine pripremio je primjedbe na Prijedlog zakona o zaštiti na radu Federacije Bosne i Hercegovine i dostavio ih Odboru za rad i socijalnu zaštitu Federalnog parlamenta.

 

Navode da očekuju od svih političkih stranaka i parlamentaraca da ih usvoje i predlože kao svoje na sjednici koja je zakazana za 25. septembar 2019., s obzirom da su primjedbe usklađene sa odgovarajućim direktivama Evropske unije, konvencijama i preporukama Međunarodne organizacije rada.

 

“Imajući u vidu da se radi o vrlo značajnoj tematici, za radnike i radnice u FBiH jednoj od najvažnijih, očekujemo da zakonodavna vlast prepozna važnost tog zakona, primjedbi koje je Savez samostalnih sindikata BiH pripremio i da usvoji zakon kojim će u potpunosti biti zaštitićene radnice i radnici na njihovim radnim mjestima.

 

Na taj način će biti olakšan i rad poslodavcima, jer će biti smanjena mogućnost nesreća i povreda na radu”, saopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH. Tekst primjedbi dostupan je na www.sssbih.com.