Naslovna AKTUELNO Stiže novo zahladnjenje u BiH

Stiže novo zahladnjenje u BiH


U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme.

 

U utorak, 19. marta, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U zapadnim i centralnim područjima Bosne prije podne susnježica ili snijeg mogu padati i do 700 m nadmorske visine. Na planinama snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

 

U srijedu, 20. marta, u Bosni veći dio dana oblačno. U jutarnjim satima kiša i nizinama. U zapadnim i centralnim područjima Bosne prije podne susnježica ili snijeg mogu padati i do 700 m nadmorske visine. Smanjenje oblačnosti tokom noći na četvrtak. U Hercegovini razvedravanje sredinom dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje od 13 do 17.

 

U četvrtak, 21. marta., u Hercegovini sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne umjerena naoblaka, a u ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje od 15 do 19.