Naslovna AKTUELNO Stiže snježni vikend

Stiže snježni vikend

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i s kišom koja se može i lediti u dodiru s tlom. U Hercegovini će padati kiša.

 

Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 5, na planinama do -9, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.

 

U Sarajevu će biti pretežno oblačno. Tokom dana sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna temperatura oko nula stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini očekuje se u subotu. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većem dijelu Bosne, od 5 do 15, u centralnim i istočnim područjima lokalno od 25 do 30 cm. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -4 do 0, na jugu do 7 stupnjeva.

 

U nedjelju jutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa snijegom, a u ostalim djelovima umjereno oblačno i bez padaina. U ostatku dana, u cijeloj zemlji, bez padavina i postupno razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.

 

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom i sunježicom, u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša može prelazit u susnježicu. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.