Naslovna Istaknuto Strategija integriranog razvoja općine Lukavac pokazuje prve efekte (VIDEO)

Strategija integriranog razvoja općine Lukavac pokazuje prve efekte (VIDEO)

Strategija integriranog razvoja općine Lukavac 2019.-2027. obuhvata ekonomski i društveni aspekt, ali i aspekte zaštite i unaprjeđenja okoliša i prostora. Izrađena je kao okvir za definisanje zajedničkih ciljeva, podsticanje lokalnih snaga, ali i kao odgovor na izazove budućeg razvoja općine i sveukupnog života u njoj.

 

Izvještaj o imlementaciji Strategije za prvu godinu prezentovan je na upiličenoj sjednici privremene Komisije za praćenje Strategije razvoja. Komisiju od sedam članova imenovalo je Općinsko vijeće Lukavac.

 

Stvarni rezultati razvoja koji proizlaze iz implementacije ovoga dokumenta mogu biti vidljivi i mjerljivi jedino ukoliko se sistemski provodi praćenje i vrednovanje, a kada je u pitanju prva godina implementacije 2019. postignuti su značajni rezultati.

 

Članovi komisije za praćenje Strategije razvoja, pored pomenutog izvještaja, govorili su i o pokretanju postupka usklađivanja sa Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem i Uredbom o izradi strateških dokumenata u FBiH, te drugim temama bitnim za razvoj i unaprijeđenje lokalne zajednice.

 

Više doznajte u video prilogu Mirzete Riđešić:

 

 

 

(RTV Lukavac)