Naslovna AKTUELNO Sunca nema na vidiku, topli dani vraćaju se tek krajem juna?!

Sunca nema na vidiku, topli dani vraćaju se tek krajem juna?!

DCIM100MEDIADJI_0170.JPG

Nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilika.

 

Narednih dana, uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom, koji će biti češći u središnjim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine, doći će i do pada temperature zraka.

“Osvježenje će se osjetiti i na krajnjem jugu države. U drugom dijelu sedmice, uz lagani rast temperature zraka, očekuje se i nešto stabilnije vrijeme iako će i dalje postojati uslovi za popodnevne pljuskove”, navodi se u izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za period od 16. do 29. juna.

 

Jutarnje temperature zraka u naredna dva dana u Bosni varirat će od 12°C do 18°C, na jugu do 20°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 18°C i 23°C, a u Hercegovini do 25°C. U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature od 13°C do 18°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Najviše dnevne od 22°C do 28°C.

 

Od ponedjeljka 22. juna, prema trenutnim sinoptičkim kartamam, očekuje se promjenjivo vrijeme sa čestim izmjenama sunčanih perioda i perioda sa kišom i pljuskovima.

 

Više kiše moguće je u prvom dijelu sedmice, u centralnim i zapadnim područjima. Pred kraj prognoziranog perioda, uz duža sunčana razdoblja, prognoziraju se i više temperature zraka.

 

“Minimalne temperature zraka varirat će između 13°C i 19°C u Bosni, do 21°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 24°C i 30°C”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.