Naslovna AKTUELNO Suspendovan komandir PU Lukavac + VIDEO

Suspendovan komandir PU Lukavac + VIDEONakon što je jučer po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova na razgovor pozvan Nermin Bandić, komandir Policijske stanice Lukavac, a isti je danas u prostorijama kantonalnog tužilaštva odgovarao na pitanja za koja se sumnjiči.

 

Bandić koji ujedno obnaša i funkciju komandira PU Lukavac, dovodi se u vezu sa licem koji ima kriminalni dosije te je zbog toga i pokrenuta istraga.

 

-Tužilaštvo TK otvorilo je istragu protiv Nermina Bandića, radi se od komandiru PS Lukavac koji trenutno obnaša dužnost načelnika PU Lukavac. Osumljičen je da je počinio krivično djelo odavanje službene tajne i u sticaju sa krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave. Dakle, osumnjičen je da je u junu 2018. godine, obavljajući svoje dužnosti između ostalog i dužnosti vezane za zaštitu tajnih podataka u policiji, imao u posjedu ispravu MUP TK sa razinom povjerljivosti interno, i da je takve podatke koji predstavljaju tajnu, prenio jednom licu, a za koje su ti podaci bili vezani. Također je optužen da ja krajem maja 2018. godine sačinio službeni akt u kojem je prikrio da je imao kontakte sa jednim kriminalno-aktivnim licem, izjavio je za RTV Lukavac Admir Arnautović portaparol Tužilaštva TK.

 

Treba napomenuti da je Nermin Bandić načelnik PU Lukavac po otvaranju istrage suspendovan sa svoje funkcije ističu iz Tužilaštva TK.

 

(RTV Lukavac)