Naslovna AKTUELNO Sutra otvaranje GRAPOS EXPO 2018

Sutra otvaranje GRAPOS EXPO 2018


Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2018 će se održat od 24. do 28. aprila u Poslovnoj zoni Fering u Gračanici.

 

Organizatori najavljuju da će biti jedan od najposjećenijih privrednih sajmova i to ne samo u Tuzlanskom kantonu, nego i u širem regionu.

 

„Ove godine ijmamo prijavljena 332 izlagača na 124 štanda, a lokacija održavanja je Poslovna zona Fering. Dobili smo čvrsti objekat i to je projekat koji je Općinsko vijeće Gračanica jednoglasno podržalo. Općina će da pokuša da kupi ovu lokaciju i da to bude stalno sajmište za privredne aktivnosti koje će se dešavati u Gračanici. Površina ovogodišnjeg projektovanog sajamskog prostora je 6 000 m2, a vanjskog imamo 22 000 m2“, rekao je za RTV Lukavac Nedžad Nuhanović, direktor Sajma.

 

GRAPOS EXPO je sajam poduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno-edukativnog usmjerenja. Sajam se profilira se kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uvjeta iz okruženja koji doprinose razvoju poduzetništva i obrta.

 

Izlagači su mala i srednja preduzeća, akcionarska i druga društva, holding kompanije, zanatske radnje/obrtnici, lokalne samouprave, udruženja poduzetnika, turističke organizacije i zajednice, predstavnici ministarstava i donosioca odluka, mediji, druge organizacije privatnog i javnog sektora i dr.

 

Sajam nadopunjuje bogat propratni program sačinjen od stručnih panela, predavanja, prezentacija i radionica. Kako je sajam u Gračanici jedan od najvećih poduzetničkih projekata u TK neizostavna je i dobra atmosfera u toku sajma, te niz propratnih zabavnih sadržaja.

 

(RTV Lukavac)