Naslovna AKTUELNO Sutra počinje nastava u OŠ Lukavac Mjesto

Sutra počinje nastava u OŠ Lukavac MjestoNastava  u svih 88 osnovnih i 32 srednje škole na našem kantonu krenula je početkom ove sedmice, a svoju radost povratka u školske klupe učenici Osnovne škole Lukavac Mjesto osjetit će tek ovog ponedjeljak 4. februara kada je najavljen početak drugog polugodišta. Sa nastavom se kasnilo zbog radova koji su izvođeni na sanaciji svih mokrih čvorova u ovoj školi.

 

Za adaptaciju se pobrinuo menadžment škole koji je zajedno sa roditeljima krenuo sa idejom realizacije ovog projekta a građevinski materijal odobrila je Općina Lukavac. Kako saznajemo od direktora Elmira Osmanovića i Sisedžam Soda Lukavac  je također podržala ovu aktivnost tako što je ustupila radnu snagu.

 

Pored radova koji su okončani u centralnoj školi, tokom raspusta radilo se i na uređenju područne škole u Šikuljama. Učionica u kojoj se ranije odvijala nastava bila je u jako lošem stanju. Prozori su bili nefunkcionalni, zidovi i podovi su predstavljali opasnost za djecu te su vrlo često zbog ovakvog stanja djeca izostajala sa nastave.

 

Stoga su roditelji pokrenuli inicijativu, a ista je podržana od strane Vijeća MZ, džematskog odmora i menadžmenta OŠ Lukavac Mjesto kojoj ova škola pripada. Radovi su startali i završeni za 23 dana, tako da su učenici u drugo polugodište krenuli u novoj  adaptiranoj i uređenoj učionici što im je pričinilo posebnu radost i zadovoljstvo.