Naslovna AKTUELNO Svakodnevno se radi na povećanju stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju (VIDEO)

Svakodnevno se radi na povećanju stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju (VIDEO)

Za vrijeme epidemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini generalno došlo je do značajnog smanjenja ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, a samim time i do smanjenja broja poginulih i povrijeđenih u nezgodama.

 

Smanjenje  saobraćanja u velikoj mjeri doprinijelo je manjem broju saobraćajnih nezgoda i na području općine Lukavac, ali nažalost broj smrtnih ishoda koji se dogodio u prvih šest mjeseci  loše se odrazio  na  statističke pokazatelje u odnosu na prošlu godinu.

 

Policijski službenici PU Lukavac svakodnevno su na terenu i preduzimaju sve potrebne mjere kako bi bezbjedonosnu saobraćajnu situaciju učinili  što boljom i sigurnijom.

 

Na bezbjednost saobraćaja uticao je i povećan broj upravljanja vozača bez položenog vozačkog ispita i tehnička neispravnost vozila u prvih šest mjeseci, kao i nepropisno parkiranje motornih vozila koje je veoma često uzrok  saobraćajnih nezgoda koje se na sreću uglavnom završavalo sa materijalnom štetom.

 

Postavljanjem usporivača brzine u gradu Lukavcu smanjit će se divljanje po gradskim ulicama  koje je najizraženije u ulici Branilaca Bosne,  a istim će se  doprinijeti  bezbjednijem  odvijanju saobraćaja, naročito za pješake.

 

Uposlenici  PU Lukavac nastavit će sa pojačanim aktivnostima i u narednom periodu  kako bi  bezbjednost u saobraćaju podigli na zadovoljavajući nivo, a sve učesnike  u saobraćaju pozivaju da poštuju saobraćajne propise i voze oprezno kako bi sačuvali sebe ali i živote drugih.

 

Više o ovoj temi saznajte u video prilogu Subhije Sivčević:

 

 

 

 

(RTV Lukavac)