Naslovna AKTUELNO Svi uposlenici RTV Lukavac negativni na koronavirus

Svi uposlenici RTV Lukavac negativni na koronavirus

Pandemija koronavirusa u TK je pod kontrolom, a kako bi se takvo stanje održalo i dalje, svakodnevno se vrše testiranja osoba koje spadaju u rizične grupe.

 

 

Među onima koji su i u najgorim danima izolacije i vanrednih mjera svakodnevno radili i bili izloženi opasnosti da se zaraze i obole su uposlenici medija, pa tako i JU RTV Lukavac.

 

 

Iako je organizacija rada bila prilagođena vanrednim okolnostima, program je emitovan u punom kapacitetu i kolektiv RTV Lukavac je još jednom pokazao da je istinski servis građana općine Lukavac. Informiranje i educiranje bili su u fokusu rada kompletne redakcije i svih uposlenika, te je program bio stavljen u funkciju upravo toga, a saradnja sa svim dežurnim službama koje su brinule o sigurnosti i zdravlju građana podignuta na još viši nivo.

 

Obzirom na sve navedeno, na svakodnevni rad na terenu i izloženost, nametnula se potreba testiranja svih uposlenika RTV Lukavac na koronavirus. Uposlenici HES-a Doma zdravlja Lukavac napravili su testiranje, a iz Zavoda za javno zdravstvo stigla je potvrda da su svi testirani NEGATIVNI.

 

 

(RTV Lukavac)