Naslovna AKTUELNO Takmičari ORKKA Lukavac donijeli medalje sa Državnog prvenstva

Takmičari ORKKA Lukavac donijeli medalje sa Državnog prvenstva

Završeno je Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se ovog vikenda održalo u Derventi i na kojem je nastupilo 509 takmičara iz 97 karate klubova.
Klub borilačkih sportova ORKKA Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa tri takmičara, koji su u izrazito jakoj konkurenciji osvojili dva treća mjesta i dvije bronzane medalje, te jedan plasman na 5. mjesto.
“Prvog takmičarakog dana u subotu nastupali su juniori. Naš junior Emir Halilović osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji juniori -61 kg.
Drugog takmkčarskog dana, u nedjelju, nastupali su kadeti i mladji seniori. Naše takmičarke Emina Fatušić i Sarah Ikanović, radile su standardno najbrojniju kategoriju prvenstva, borbe kadetkinje -54 kg, koja je brojala 34 takmičarke.
U konačnici, Emina Fatušić sa četiri pobjede i jednim porazom, okitila se bronzanom medaljom, dok je Sarah Ikanović, sa tri pobjede i dva poraza, ostvarila plasman na visoko 5. mjesto!
Nijanse su dijelile sve troje takmičara da odličja budu sjajnija. Ovim rezultatima svi naši takmičari ostvarili su inicijalne bodove za reprezentativni grb.
Naredni izazov je Svjetska omladinska liga, koja će se krajem juna odrżati u Poreču, te na kojoj će nastupiti preko 3.000 takmičara iz preko 70 zemalja iz cijeloga svijeta”, kažu iz uprave KBS ORKKA Lukavac.
(RTV Lukavac)