Naslovna AKTUELNO Temperature ispod nule i nove sniježne padavine!

Temperature ispod nule i nove sniježne padavine!

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima susnježica i snijeg u planinskim djelovima centralne Bosne. U Hercegovini kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne padavine će oslabiti i postupno prestati. U centralnim i istočnim područjima Bosne djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od -5 do 6, a najviša dnevna od -1 do 9 stepeni.

 

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnja temperatura od -7 do 5, a najviša dnevna od -2 do 10 stepeni.

 

U petak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremeno slaba kiša. U višim područjima Hercegovine susnježica i snijeg. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnja temperature od -6 do 5, a najviša dnevna od -4 do 6 stepeni.

 

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnim satima u Bosni susnježica i slab snijeg. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperature od -7 do 5, a najviša dnevna od -5 do 5 stepeni.