Naslovna AKTUELNO Tokom ljeta intenzivirani radovi na projektu WATSAN (VIDEO)

Tokom ljeta intenzivirani radovi na projektu WATSAN (VIDEO)Projekat Watsan, sa čijom se realizacijom započelo u mjesecu februaru ove godine, nastavljen je ovih dana intenzivnim radovima na području grada Lukavca. Rok za završetak svih radova je juni mjesec naredne godine.

 

Borba protiv plavljenja ulica Lukavca realizira se prvom fazom projekta čija vrijednost iznosi 5 miliona KM, a ovih dana nastavljena je radovima odvodnje oborinskih voda u samom gradu. Intenzivno se radi i na dionici pored magistralnoh puta Tuzla -Doboj do kompanije GIKIL i rijeke Spreče. Trenutno se izvode radovi na odvodnji oborinskih voda pored stadiona, odnosno stambenih i poslovnih objekata između ulice 25. Novembra, Sarajevske i Kačare.

 

Kada je u pitanju ovaj projekat cilj je u toku ljeta, u vrijeme raspusta i sezone godišnjih odmora kada je manje pješaka i učenika na ulicama, uraditi što više posla. Ipak, dobar dio radova po samom gradu ostat će za septembar ili oktobar. Kako bi u potpunosti radovi bili  završeni u narednom periodu  predstoji i realizacija  najzahtjevnijeg dijela projekta, a to je  prolaz ispod  pružnog pravca Tuzla –Doboj i u konačnici  povezivanje sa vodotokom Lukavčić.

 

Više informacija o ovome projektu saznajte u video prilogu Midhata Sarajlića.

 

(RTV Lukavac)