Naslovna AKTUELNO Tokom prvog dijela sedmice umjereno do pretežno oblačno, uz povremenu kišu

Tokom prvog dijela sedmice umjereno do pretežno oblačno, uz povremenu kišu


U ponedjeljak, 10. februara, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremene i slabe kiše može biti ponegdje u Hercegovini. U večernjim satima kiša je moguća na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

 

Vjetar umjeren, u većem dijelu Bosne povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 3 do 9, a dnevna od 6 do 12, u sjevernim područjima Bosne do 17 stepeni.

 

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme zadržat će se i u utorak. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, na zapadu i Bosne. Poslij podne kiša se očekuje na istoku, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu zemlje od 7 do 11, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

 

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom povremeno. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15.

 

U četvrtak 13. februara, ujutro umjereno do pretežno oblačno. U ostatku dana sunčanije. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.