Naslovna AKTUELNO Tokom vikenda tmurno vrijeme s kišom i snijegom

Tokom vikenda tmurno vrijeme s kišom i snijegom

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini i na jugozapadu Bosne se očekuje kiša i susnježica. U ostaku dana i u večernjim satima će u Bosni padati kiša i susnježica koja će postepeno prelaziti u snijeg, a u Hercegovini s kišom. Vjetar će biti slab do umjeren u jutarnjim satima južni i jugoistočni, a u ostatku dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura će biti od 3 do 10, na jugu od 7 do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom koja će preći u susnježicu i snijeg, uglavnom poslije podne i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura će biti oko 6 stepeni.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme, na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom, a u Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini. U većem dijelu Bosne kiša ili snijeg se očekuju u jutarnjim satima. Tokom prijepodneva slab snijeg je moguć još ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 6 do 12 stepeni.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, a u Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne snijeg. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 stepeni.