Naslovna AKTUELNO Tokom vikenda u BiH oblačno s kišom i snijegom

Tokom vikenda u BiH oblačno s kišom i snijegom


Federalni hidrometeorološki zavod BiH najavljuje da se u subotu, 26. decembra, u Bosni većinom očekuju susnježica ili snijeg, a da u nizinama može padati i kiša.

 

“U Hercegovini većinom kiša, snijeg na planinama. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, a na jugu zemlje od 7 do 11°C”, javlja FHMZ.

 

Slične vremenske prilike preovladavat će i u nedjelju, 27. decembra, kada se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Prijepodne vjetar sjevernog smjera.

 

U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

 

U ponedjeljak, 28.decembra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana proširt će se na cijelu zemlju. Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg.

 

Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo s olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.