Naslovna Istaknuto Tradicionalna ramazanska poruka Glavnog imama Zijada ef. Vehabovića (VIDEO)!

Tradicionalna ramazanska poruka Glavnog imama Zijada ef. Vehabovića (VIDEO)!

Glavni imama Medžlisa IZ Puračić -Lukavac  uputio je danas tradicionalnu ramazansku poruku vjernicima.

 

Podsjetio je da ovaj ramazan dolazi u vremenu u kojem će svi trebati pokazati veći stepen strpljivosti, duhovnog zajedništva i odricanja.


 

Ulazimo u odabrani mjesec Ramazan koji če trajati 30.dana. Ramazan je moja i tvoja prilika za duhovno okrepljenje poboljšanje prodičnih rodbinskih ljudskih veza i okrepljenje. Alaha Dž.š kaže da je post propisan Vama kao i onima prije Vas da biste bili svjesni osjećanja ljubavi prema Gospodaru zemlje rekao je između ostalog Zijad ef. Vehabović Glavni imam Medžlisa IZ Puračić sa sjedištem u Lukavcu.

 

Vama svima Gčavni imam Zijad ef. Vehabović Medžis IZ Puračić, imami, Predsjednici džematskih odbora, i svi oni koji su odgvorni za rad IZ iz dubine srcačestitamo ramazan šerif mubarek olsun. Neka Vas Allah čuva i neka Vam podari zdravlja nafake i bereketa u svakoj poziciuji Amin poručio je za kraj Vehabović.

 

Prema kalendaru (takvimu) Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas zalaskom sunca nastupa mjesec ramazana, dok će prvi dan ramazanskog posta biti u nedjelju, 24. aprila.

Kompletno obraćanje Glavnog imama Zijada ef. Vehabovića pogeledajte u nastavku