Naslovna AKTUELNO Traže se volonteri za akciju “Pomozimo Šejli Suljić”

Traže se volonteri za akciju “Pomozimo Šejli Suljić”

U više ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji na području općine Lukavac provode se humanitarne akcije prikupljanja pomoći za Šejlu Suljić.

 

Akcije protiču dobro, odziv građana je odličan, a volonteri pozivaju zainteresovane osobe da im se ovih dana pridruže u akciji prodaje ruža.

 

„Molim vas da nam pomognete u akciji prodaje ruža za Šejlu. Kako već znate naš sugrađanin Dino Ahmičević nam je poslao donaciju 2000 ruža za Šejlu. Naša ekipa nije u mogućnosti sve da stigne,pa vas pozivam da nam se priključite pri prodaji,volontere koji bi stojali na ugovorenim štandovima,obilazili ugostiteljske i druge objekte“, poručila je volonterka Edina Imamović.

 

Šejla je u martu prošle godine operisala zloćudnu tvorevinu dojke (CARCINOMA DUCTALE) na UKC-u Tuzla, gdje je izvršena segmentektomija i tumor je odstranjen. Medjutim,tumor se vraca,te se daljnjom analizom svrstava  u grupu HER2 pozitivnih tumora (ER+, PR+, HER2 (3+)). Određena joj je hormono terapija na koju je njeno tijelo negativno reagovalo, te su joj promjenili terapiju. Konsultacijom joj je predložena modifikovana tromjesečna terapija koja će spriječiti da se bolest vraća. Ova terapija košta 50.000 KM.

 

Šejla nije u mogućnosti da sama finansira troškove terapije,te njena porodica i prijatelji pozivaju sve koji mogu da iskažu humanost i pomognu Šejli, majci šestogodišnjeg dječaka, da ozdravi.

 

Više informacija možete dobiti na Facebook grupi „Pomozimo Sejli Suljic“ ili na broj 061 067 756.

 

(RTV Lukavac)