Naslovna AKTUELNO Trodnevni program Sajma LIST realizovan u punom kapacitetu

Trodnevni program Sajma LIST realizovan u punom kapacitetu17. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST ove godine okupio je više od 160 izlagača iz zemalja bivše Jugoslavije, Njemačke, Italije, Turske, Albanije i Češke. Sajamska manifestacija koja se održava po 17. put, oborila je rekord po broju izlagača, ali i premašila očekivanja organizatora.

 

„Ove godine smo pokazali da smo kvantitativno i kvalitativno značajno napredovali, te smo uspjeli osmisliti, organizovati i realizovati oko 20 pratećih manifestacija. Fokus smo i dalje zadržali na poslovnim susretima i povezivanju izlagača i drugih učesnika, prezentaciji njihovih ponuda, proizvoda i usluga, ali paralelno radili i na pratećim događajima. Svi su realizovani u punom kapacitetu, a bilo ih je edukativnih, kulturnih, sportskih i zabavnih“, kaže direktor LIST-a Izet Nuhanović.

 

Organizatori su omogućili da ulaz na sajmište i na sve druge prateće aktivnosti, uključujući i koncert Halida Bešlića, bude slobodan.

 

„Ovako obiman i zahtjevan projekat, kakav je bio ovogodišnji Sajam, nebi bilo moguće realizovati bez suorganizatora, partnera, izlagača i prijatelja. Zahvaljujem se Općini Lukavac, općinama Žabalj i Ulcinj, resornom ministarstvu i kompletnoj Vladi TK, Privrednoj komori FBiH i svima drugima koji su dali doprinos da 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije opravda očekivanja i nas kao organizatora, naše lokalne zajednice, ali i  izlagača i gostiju iz cijele BiH i inostranstva“, kaže Nuhanović.

 

U periodu od 9. do 11. maja u Lukavcu su prezentovani  turistički potencijali Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, ali su posjetitelji imaju priliku da se upoznaju i sa ponudom izlagača iz ostalih 10 zemalja učesnica.

 

Iz Organizacionog odbora LIST-a najavljuju da je ovo sajamsko vrijeme iskorišteno i za uvezivanje i dogovore  oko organizacije naredne manifestacije za koju već sada mogu najaviti da će biti realizovana u maju 2020. godine i da će biti još kvalitetnija od ovogodišnje.

 

(RTV Lukavac)