Naslovna AKTUELNO Turijani treće životne dobi volontiraju za zajednicu (VIDEO)

Turijani treće životne dobi volontiraju za zajednicu (VIDEO)

Nakon što su dobivena sredstva od strane Fondacije tuzlanske zajednice prošle godine usmjerili ka uređenju i adaptaciju prostorija Vijeća MZ Turija, razvojni tim odlučio je nastaviti radove na objektu doma kulture, odnosno urediti mjesnu ambulantu.

 

Po okončanju radova, kako je istakao Mustafa Mosorović, koordinator Lokalne razvojne grupe MZ Turija i predsjednik Inicijativne grupe “Aktivno starenje” Turija, u saradnji sa Vijećem MZ Trija odlučili su nastaviti radove na uređenju i adaptaciji sale.

 

Svoj doprinos pružili su i mještani ove Turije koji su prepoznali volonterski rad članova razvojnog tima, donacijama za LED rasvjetu svojim ličnim radom, a posljednja donacija klima uređaju stigla je od općinskog načelnika Edina Delića i vijećnika Jakuba Mahovkića. Šestu godišnjicu aktivnog rada Inicijativna grupa “Aktivno starenje” Turija  obilježava radno, no ne izostaju ni druženja koja su zbog pandemije COVID-19  ograničena.

 

Iako u poodmaklim godinama, ne žele odustati, naprotiv svojim radom i djelovanjem žele poboljšati uslove rada i življenja u svojoj sredini, sretni što su njihov rad prepoznali mladi koji sve češće vrijeme provode u prostorijama ovoga objekta.

 

Naredni zajednički projekti usmjereni su ka dovršetku započetih radova na gorenjem spratu uz zamjenu dotrajale stolarije, a potom i krova.

 

U Turiji je boravila ekipa RTV Lukavac. Preporučujemo video prilog Edine Husović:

 

 

 

(RTV Lukavac)