Naslovna AKTUELNO Tuzlanski aerodrom spreman, čeka se odluka Vijeća ministara BiH

Tuzlanski aerodrom spreman, čeka se odluka Vijeća ministara BiH

Odlukom Vijeća ministara međunarodni avionski saobraćaj obustavljen je do 1. juna. Avioni iz Tuzle ne lete ali što se tiče Wizz Aira i Aerodroma Tuzla mogli bi početi odmah. U nedavnoj izjavi za FTV direktor Aerodroma Tuzla je rekao da je Aerodrom obezbjedio primjenu svih epidemioloških mjera za prihvat i otpremu putnika. I Wizz Air ovih dana mailovima obavještava dosadašnje korisnike svojih usluga da je spreman za obavljanje letova u novim uslovima.

 

 

U sistemu prodaje karata mogu se kupiti karte za letove do svih 15 tuzlanskih destinacija počevši od 1. juna. Međutim, nije dovoljno da samo naše Vijeće ministara odobri letove, to moraju učiniti i odredišne države, a to su Austrija, Njemačka, Švedska, Holandija, Francuska i Danska.

 

 

Ono što sve zanima, kako će izgledati putovanje avionima, nepoznanica je za sve ali evo kako Wizz Air vidi putovanje avionom u novim uslovima.

 

 

Maske za lice

 

 

Sada je nošenje maski za lice u avionu obavezno i za putnike i za osoblje kako bi se osigurala maksimalna zaštita. Preporučuje se i poželjno je da nosite svu drugu zaštitnu opremu, kao što su rukavice ili viziri.

 

 

Društveno distanciranje i mjere održavanja higijene

 

 

Pored besplatnih maramica za dezinfekciju koje ćete dobiti tokom ukrcavanja, svakog dana u potpunosti dezinficiramo avion. Od vas tražimo da poštujete smjernice društvenog distanciranja prilikom ukrcavanja u avion i iskrcavanja iz aviona. To će se uvažavati prilikom dodjele sjedišta kada god je to moguće i dostupno.

 

 

Također je važno upamtiti da je zrak u našim avionima čist poput zraka u operacijskim salama u bolnici jer se više puta pročišćava pomoću filtera za čestice zraka (HEPA filteri) koji uklanjaju 99,97% virusa i bakterija koji se prenose zrakom.

 

 

Beskontaktno plaćanje

 

 

Omogućili smo beskontaktno plaćanje i povećali ograničenje na 25 EUR kako biste mogli bezbrižno jesti i kupovati u avionu. Naš časopis također pravi stanku i neće biti dostupan u avionu. Zato preporučujemo da prije putovanja preuzmete najnoviji meni iz WIZZ aplikacije.

 

 

Mogućnosti fleksibilnog putovanja

 

 

Ako želite putovati ovog ljeta, ali niste sigurni hoće li ograničenja to dozvoljavati, preporučujemo da tokom rezervacije kupite naš proizvod WIZZ Flex. Tako ćete moći promijeniti let putem interneta prije putovanja bez takse za promjenu leta, a u slučaju da promijenite mišljenje, moći ćete izvršiti povrat novca u vidu WIZZ kredita na svoj WIZZ Račun.