Naslovna AKTUELNO Tuzlanski ugostitelji najavili proteste pred Vladom TK

Tuzlanski ugostitelji najavili proteste pred Vladom TK


Od danas se rad svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona ograničava na najduže do 20 sati, naredba je koju je jučer donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Ova naredba odnosi se na sve ugostiteljske objekte, bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta, a važi do 18. marta 2021. godine.

 

Svim gradskim/općinskim kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama je naređeno da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija naprijed navedene naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata. Od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK je zatraženo da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka.

 

Tuzlanski ugostitelji su Upravi policije MUP-a TK predali zahtjev da u skladu sa epidemiološkim mjerama sutra u 12:00 sati održe mirne proteste ispred zgrade Vlade TK. Također, Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona od strane predstavnika ugostitelja sa područja Grada Tuzla će biti dostavljeni određeni zahtjevi. 

 

 

(RTV Lukavac)