Naslovna AKTUELNO U Babicama organizovana radionica za žene + VIDEO

U Babicama organizovana radionica za žene + VIDEO

NVO „Horizonti“ Tuzla i Forum žena Bratunac u četiri općine realizuju projekat „Integrisanje jednakopravnosti u lokalnoj zajednici“. Ciljane općine u Tuzlanskom kantonu su Lukavac i Tuzla, a u regiji Birač općine Bratunac i Srebrenica.

 

Na teritoriji općine Lukavac će biti organizovana javna tribina i dvije radionice za žene na sa temama „prepoznavanje ženskih potreba/politika mira“ i „ženska ljudska prava“.
Na prvoj radionici za žene iz MZ Babice govorile su aktivistice NVO „Horizonti“ Merima Skokić i Mira Vilušić.


 

„Važno nam je da skrenemo pažnju ženama i da ih upoznamo sa njihovim pravima kako bi one spoznale svoju ulogu u zajednici i svoju važnost u izgradnji mira i u prepoznavanju ženskih ljudskih prava i uopšteno u aktivizmu“, rekla je za RTV Lukavac Merima Skokić iz NVO „Horizonti“ Tuzla.

 

„Danas sam u ulozi trenerice i danas započinjemo ovaj višegodišnji projekat sa temom „žene, mir i sigurnost“. Želimo da razgovaramo sa ženama šta je to pozitivan, a šta negativan mir. Želimo da kažemo da je negativan mir samo kada ne puca, a pozitivan je mir da se ima posao, da se gradi i izgrađuje“, izjavila je Mira Vilušić iz NVO „Horizonti“ Tuzla.

 

Projekat finansira Ekumenska inicijativa žena.

 

(RTV Lukavac)