Naslovna AKTUELNO U BiH 387 novozaraženih i 13 umrlih tokom posljednja 24 sata

U BiH 387 novozaraženih i 13 umrlih tokom posljednja 24 sata

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano 387 novih slučajeva koronavirusa, podaci su entitetskih zdravstvenih institucija.

 

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.514 uzoraka, od kojih je 260 pozitivno na koronu. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada su testirana ukupno 169.023 uzorka, a korona je potvrđena kod 19.465 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 16.104 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 180 pacijenata. Trenutno je aktivno 2.777 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 novih smrtnih ishoda. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 584 i to 390 muškaraca i 194 žene.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskom kliničkom centru, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 656 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 127 osoba.

Radi se o 69 muških i 58 ženskih osoba, od kojih je 33 mlađe, 75 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 44 osobe su iz Banje Luke, 13 iz Pala, osam iz Bijeljine, sedam iz Zvornika, po šest iz Laktaša i Mrkonjić Grada, po pet iz Kotor Varoši i Prijedora, četiri iz Trebinja, tri iz Nevesinja, po dvije iz Bosanske Gradiške, Lopara, Rogatice, Stanara, Teslića, Foče i Čajniča i po jedna iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Bosanske Dubice, Modriče, Bosanskog Novog, Oštre Luke, Petrovca, Prnjavora, Ribnika, Srpca i Čelinca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o dvije žene i jednom muškarcu starije životne dobi iz Kneževa, Prijedora i Banje Luke.

Podaci za Brčko će biti poznati naknadno.