Naslovna AKTUELNO U BiH stiglo zahladnjenje

U BiH stiglo zahladnjenjePrvu polovinu današnjeg dana obilježit će kiša, ali se jače padavine očekuju u jutarnjim satima. U Hercegovini je moguća grmljavina, a u cijeloj BiH vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža temperatura zraka iznosit će od 9 do 14, dok se na jugu zemlje očekuje i do 17 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će od 14 do 19, a na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni Celzijusa.

 

Već sutra će na području cijele zemlje biti djelimično vedro. Lokalno slabija kiša padat će od kasnih poslijepodnevnih sati do kraja dana. Vjetar će biti slab, uglavnom zapadnog i jugozapadnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će od 7 do 11 stepeni, dok će na jugu zemlje dostići 15 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 19 do 24 stepena Celzijusa.

 

U četvrtak u cijeloj BiH pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Prestanak padavina očekuje se tek poslijepodne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

 

Najniža jutarnja temperatura iznosit će od 9 do 14, na jugu i do 17 stepeni Celzijusa. Temperature zraka iznosit će od 15 do 20, a na jugu zemlje do 25 stepeni Celzijusa.