Naslovna AKTUELNO Danas počinje “Lukavačka zima” (VIDEO)

Danas počinje “Lukavačka zima” (VIDEO)

Usložnjena epidemiološka situacija nametnula je brojna ograničenja, a većini građana ona posebno teško padaju u vrijeme blagdana. Kako bi sugrađanima u ovim teškim vremenima olakšali i uljepšali praznike, iz Općine Lukavac najavili su projekat „Lukavačka zima“.

 

Općina Lukavac, u saradnji sa javnim ustanovama, po prvi puta organizuje “Lukavačku zimu”, manifestaciju koja će obilovati kulturno-zabavnim sadržajima i prodajnom ponudom.

 

Organizatori najavljuju bogat program u okviru kojega će biti organizovane predstave za djecu i zabavno-muzički sadržaji, a planiran je i novogodišnji bazar sa akcentom na prodaji domaćih proizvoda.

 

Pokloni, ukrasi, nakit, unikatne rukotvorine, hrana i piće nudit će se posljetiteljima na štandovima koji će biti postavljeni na otvorenom, a sve kako bi se ispoštovale higijensko-epidemiološke mjere.

 

Uz nedavno postavljene novogodišnji nakit i jelku, uži dio grada, prije svega novoouređeno gradsko šetalište, ove godine zablistalo je posebnim sjajem i uz svijetleće drvo. Atrakcija i novina su i pametne klupe koje sa brojnim funkcijama posebno interesovanje izazivaju  među mlađim generacijama, a “Lukavačka zima” će dodatno doprinijeti kompletnom ugođaju.

 

Preporučujemo video prilog Suade Imamović:

 

 

 

(RTV Lukavac)