Naslovna AKTUELNO U Devetaku će biti organizovano takmičenje u streljaštvu (VIDEO)

U Devetaku će biti organizovano takmičenje u streljaštvu (VIDEO)

Streljačko udruženje “Strijelac” Devetak i ove godine organizuje takmičenje u streljaštvu na otvorenom u Gegićima i to u povodu obilježavanja “Dana Općine Lukavac”.

 

Prema riječima predsjednika SU „Strijelac„ Devetak Izeta Gegića, pripreme za ovogodišnje takmičenje teku planiranom dinamikom i privode se kraju.

 

Cjelodnevnim programom obilježavanja predviđeno je niz aktivnosti uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera. Takmičenje će biti pojedinačno i ekipno, a ekipu će činiti tri strijelca.

 

Streljačko Udruženje Strijelac Devetak najstarije je udruženje na području TK i jedini su na našim prostorima  koji se takmiče u premijer ligi.

 

Za najuspješnije učesnike obezbjeđeni su pehari, diplome i medalje. Ova manifestacija, iz godine u godinu, okuplja sve veći broj ljubitelja ovog rekreativnog sporta, pa je već poprimila i tradicionalni karakter.

 

Takmičenje u streljaštvu i drugo kolo kantonalne lige u streljaštvu za invalidna lica održat će se u nedjelju, 13.septembra u Devetaku, prijem gostiju najavljen je od 9,00 sati, a svečano otvorenje bit će upriličeno od 10,00 sati.

 

Najavu ovoga događaja u video prilogu nam donosi Sabina Džibrić:

 

 

 

(RTV Lukavac)